W 10  Windjammer

Uudempi kuva Wivellasta omistaja: Tomi Tuomasjukka
kotisatama: Joensuu
rakennettu: 1948 Turussa U. Kaskisen veneveistämöllä
pituus: 9,40 m
sisämoottori: Vire 12 (poistettu 2011)

Remontti meneillään Joensuussa, tekijänä Jari Kareinen. Kansiremontti valmistui, kölin ja rungon remontti niin pitkällä, että vene päässee vesille ensi kesänä 2012. Kuvadokumentointia on sivulla www.puuvenekorjaamo.net.

Veneen nimi oli ainakin kolme vuosikymmentä Wivella, mutta remontin myötä Tuomasjukka palautti alkuperäsnimen. Veneen ensimmäinen omistaja oli taiteilija Björn Landström, jonka omaelämänkerrassa Omakuva (Otava 1987) Windjammer on mainittu. Omistaja 1958 K. Hansson (NJK). Hänen jälkeensä vene rekisteröity myös nimillä Seute Deern ja Despina.

Matti Valtonen Kotkan Pursiseurasta omisti veneen monta vuotta 70- ja 80-lukujen taitteessa. Hänen jälkeensä (1983–1986) omistaja oli Samppa Ahtiainen, myös Kotkasta. Wivellan alakuvan sisustukset lienevät tältä ajalta, tosin ennen remonttia ne eivät olleet enää allaolevan kuvan veroisessa kunnossa. Tämän jälkeen vene oli muutaman lyhytjänteisen omistajan hallussa, joista joku mm. rikasi veneen yksinpurjehdittavaksi ja purjehti sillä kilpaa. Vuosina 1994–2003 omistaja oli Jaakko Eräpuu Porvoosta ja tuolloin Wivellan kotisatama oli Wileniuksen telakan laituri Porvoojoella.
Keväällä 2003 omistajaksi tuli Tomi Tuomasjukka, joka piti venettä myös Wileniuksen telakalla ja aloitti sen peruskunnostuksen. Keväällä 2005 vene muutti Tomin mukana Joensuuhuun Pyhäselän järvimaisemiin. Peruskunnostus valmistuu 2012, täällä kuvia projektin vaiheista.

Wivellan kajuuttaa 1985


yhteystietoja:
Tomi Tuomasjukka: [sukunimi] @ yahoo . com